15 Haziran 2008 Pazar

hieyt jack kerouac!

...because the only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn like fabulous yellow roman candles exploding like spiders across the stars and in the middle you see the blue centerlight pop and everybody goes "Awww!"
...çünkü benim için yalnız çılgın insanlar önemlidir, yaşamak için çıldıranlar, konuşmak için çıldıranlar, kurtarılmak için çıldıranlar, aynı anda herşeyi birden arzulayanlar, hiç esnemeyen, beylik laflar etmeyen, yıldızların arasında örümcekler çizerek patlayan ve en ortlarındaki mavi ışığı görenlere, "vay canına!" dedirten o muhteşem sarı maytaplar gibi yanan, yanan, yanan insanlar.

(hiç fena değil çeviri, velakin bu kitap da malesef orijinal rulo değilmiş. 1991 penguin baskısından çevirmişler. orijinalini okumak herhalde new jersey'de kısmet olacak bu gidişle, peh :) bu arada kitap ve çay için teşekkürler ayşe. iki bölüm lost almak için üşemeyip ta bizim eve gelmenizle de osman'la benim çok büyük takdirimi kazandınız, heheh.. karpuz da kesecektik ama kaçtınız hemen :)

2 yorum:

vedide yalınayak dedi ki...

bendeniz de çok takdir ettim kendilerini zamanında. lost'a ite kaka ilk başlattığımızda kendilerini, gelip iki flaş diske üç-dört bölüm lost doldurtup giderler sonra boşlarla yine gelirlerdi. hatta bir seferinde aç olan bendenize koca, ama kocaman bir kase dolusu hem de ağzına kadar dolusu nohut yemeği getirmişti. ben onu tek başıma nasıl yiyceksem. mustafa da yoktu zaten. neyse o yemeğin bir kısmı kapının önünde duran bezdenvari ayakkabıma dökülmüştü de hala o lekeyi her gördüğümde vefakar olmasa da cefakar arkadaşımın kendini adayışlarını ve lost sevdasını hatırlarım. ayrıca şimdi ve her zaman; ellerine sağlık canım ayşe.

jora silverstone dedi ki...

şimdi bu adam, içinde böyle zirvelere çıkarken alkol komalarında can vermiş. ben kendim hayattaki halimle şu anda aynen j.k. gibi hissediyorum. oradan yanlış mecralara kaymak da var yani. allah diyorum, başka da bir şey diyemiyorum.. fatiha suresinin son ayetleri şeklinde dualar..