20 Mart 2008 Perşembe

laf u güzaf

bir gün daha bitti böyle. hamdolsun, toplandım. bütün gün evde uyumak istiyordum ama ahmet'in "hava almak" isteği annemin tedaviye gitme bahanesi beni çıkardı evden. annemi bıraktıktan sonra yağmurda ıslanıp yürüdük ahmetle. tepe'ye gittik. beğenmedik orayı. capitol'e gittik. orda da sıkıldık. hiç güzel çizgi film yok vizyonda. olsa oğlumla film seyredecektik.

mustafa'ya dedim ki bozguna uğradım ben yine. adımı sorsan söyleyemem. ben sana dua ederim dedi. onunla konuştuktan sonra yavaş yavaş iyileştim. en güzel bişey. hayatımı kurtaran kahramanım, velinimetim o benim.

beynimde beyin yok sanki. talaş torbası var. hiçbir şeyi etraflı düşünemiyorum. hatırlayamıyorum bir türlü. bir kitap okusam hayatım değişse. hangisini okusam ayşe?

2 yorum:

ayse dedi ki...

hayatımı değiştiren kitap hatırlamıyorum. ama bir kitap hayatımızı değiştirecekse sahiden iyiye doğru değiştirmeli. mesela örnek bir hayatın kitabı olabilir bu.
bence ikimiz de siyer okumalıyız sevgili fatma. efendimizin doğum gününde 10 dakika kadar O'nun hayatından dinlemek bile beni iki gündür farklı bir insan yaptı. demek ki bu gıdadan bol bol almak lazım. hangi siyer konusunda da eminim ki Fatih Abi'n bize rehberlik edebilir.

vedide yalınayak dedi ki...

evet doğru söylüyorsun. bunu öne almak ve ehemmiyet vermek gerekiyor. hangi siyer konusuna gelince, senin için de daha kolay takp edilebilecek bir başka çözüm geldi aklıma. şöyle ki; fatih abi iki seneyi aşkın zamandır bir siyer dersi yapıyor radyo'da. efendimizin anne babasının evlenmesinden başladı, şimdi uhud harbindeler. salih suruç ve osman nuri topbaş2ın siyer kitaplarından metin okunuyor üzerine bazı şerhler yapılıp bazı ayrıntılar anlatılıyor. ama bazı yerlerde kitaplar eleştiriliyor, tashih ediliyor. neyse efendim, ben de bir vesile bekliyordum onları baştan itibaren dinlemek için. bu programda kitapların okunması kısmını mustafa yaptığı için elimde kayıtlar var. istersen sana da vereyim, sen de dinle.