1 Şubat 2010 Pazartesi

bir sevgi filimi avatar

avatarin konusuna klişe diyenler olmuş (a canım diyenler olmuş) evet konu bence de biraz klişe aslında. fakat ben bunu, marifeti açığa çıkarmak için akıllıca bir yöntem olarak değerlendirmeyi tercih ediyorum. klişe bir konuyu bile bakın çok özel bir dille anlatınca nasıl orijinal ve tadından yenmez bir film yapılabiliyormuş şeklinde (kenarlardan basık armutumsu bir şekil canladırınız)

ayrica:
fantastik filmde mantık hatası arayan, kusur bulayım diye bakan adam sözüm sana: kusur senin eğlenceyi kaçırttıran kafandadır. yok oksijen maskesi yokmuş bilmem hangi sahnede o öyleyse bu nasıl böyle oluyormuş.. sen git de haber bultenlerini seyret acikoturumlari seyret. daha önce de bunu doctor who bağlamında yazacaktım elim değmemişti. şimdi söylüyorum. yıkılın karşımdan! (domino taşları gibi yıkılan kel kafalı hımbıl adamlar düşününüz)

hayal gücü diye bir güç var. bunu insan üretiyor. bu gücü kullanarak gezegenimizde çok büyük işler becerebiliriz arkadaşlar. becerebilenleri de alkışlayalım. üç boyutlu gözlüklerimizi çöpe atmayalım, saklayalım.

o canım ormanlar, o kuşların sırtında uçmalar filan nefis.. nefis.

3 yorum:

gazoz kapağı dedi ki...

seyredemedim. ama yönetmeniyle yapılan bir röp da sizin de eğleneceğiniz bir anektot dinledim. Amcamız oyuncular (malum önce oyuncular oynuyor sonra yaratıkların görüntüleri o oyunun üzerine yerleştiriliyor.) olayı daha iyi hissetsin diye bir el kamerasıyla oyuncularına kuyruk ve kulaklar takarak ormanda yürütüyormuş. bir adam da gelip ne yaptıklarını sormuş. oyunculardan biri "şu arkada gördüğün titanik'in yönetmenidir" demiş. Adam da "ama hayli düşmüş anlaşılan" diye cevap vermiş. Bunlar bir yana bu filmi gözlüksüz evde seyredeceğim için çok üzgünüm. malum çoluk çocuk olayı

vedide yalınayak dedi ki...

gazoz kapağı, teker teker gidiniz. çoluk ve çocukla teker teker ilgileniniz. yapmayınız, etmeyiniz.

jora silverstone dedi ki...

evet ben de tam onu diycektim. bölünüp gidin. çocuklara osman bakarken ben arkadaşlarla gittim. öbür arkadaşlar da çocuklarını eşlerine teslim etmişlerdi. bir ara da beyler ekip olup gidecekler :)