2 Mart 2009 Pazartesi

üzmesinler hiç onu

bakıyorum bugünlerde hemen hemen bütün çocukların odası, oda takımları oluyor. oturma odasındaki şifonyerde giysilerimi koymam için bana mahsus bir çekmece ayrıldığında ilkokul dördüncü sınıfa gidiyordum. orta birde de amcam kitaplarımı koyabilmem için seyyar iki raflı bir kitaplık yapmıştı. amcam marangoz. babam da o kitaplığı pembe kağıtla kaplamıştı. ödevlerimi de birinci sınıftan orta sona kadar 40'a-50 cm ebatlarında tepsi gibi bir tahtam vardı onun üzerinde yapardım, kucağımda. bazen yere yüzüstü uzanıp yerde yapardım.
elbiselerimi annem dikerdi. dışarıda açlıktan zıbarmadan yemek yemezdik.

bu sabah annemle konuştum. kulağına ulaşan bir dedikodu yüzünden keyfi epey kaçmış. yok efendim benim için yaptığı da çeyizmiymiş, utanmadan bilmemneyi de erkek tarafına aldırmışmış..
neresinden tutsan elinde kalır. ama bu vesileyle söylemeden edemeyeceğim bir şey var. anneme ne kadar müteşekkir olsam azdır. bizi yetiştirirken her zaman aza kanaatin bereket getireceğini, dünya malının saadetle yakından uzaktan alakası olmadığını, önemli olanın iman zenginliği olduğunu öğretmeye çalıştığı için ona müteşekkirim. malesef ben öyle dünyada hiç gözü olmayan bir insan olmuş değilim şu an itibariyle. ama çok daha vahim hallerde değilsem bunda annemin rolü herkesten büyüktür. harika bir insandır o. dedikodusunu yapan insanlar onun tırnağı bile olamazlar benim gözümde. sevgili anneciğimin yumuşacık bembeyaz o güzelim ellerinden öperim. canım o benim. Allah ona bütün evlatlarından hayır ve vefa göstersin. . hakkında konuşanlara da insaf ve akıl fikir ihsan etsin.

şunu da söyleyeyim, o hasta haliyle yaz sıcağında, hiç şikayet etmeden haftalarca çarşı pazar gezmişti annem benimle, istediğim hiçbir şey eksik kalmasın diye. ben onun ayağının altına paspas olsam yeridir.

ayrıca çeyizim de prenses çeyizi gibiydi :)

2 yorum:

vedide yalınayak dedi ki...

bu yazıda ne yazıyorsa, aynen katılıyorum. ayrıca; nurnihal hanım teyze gibi anne kolay bulunmaz. nurnihal hanım teyze gibi "el"lere annelik yapan hanımefendi kolay bulunmaz. nurnihal hanım teyze gibi insan gerçekten hiç kolay bulunmaz. hürmetle öperim ellerinden.

gazoz kapağı dedi ki...

valideni birka. kez görmüşlüğüm var. bence çok kıyak bir anne. kim ne demişse ayıp etmiş. Allah ayıp edenleri sevmez.