6 Ağustos 2012 Pazartesi

rulo pasta

pandispanya: akları bir tutam tuz ile, sarıları 4 yemek kaşığı şekerle ayrı ayrı çırpılmış 4 yumurta. 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı kakao. bir çorba kaşığı sıvı yağ. bir çimdik kabartma tozu (opsiyonel). hepsi karışıtırılıp dikdörtgen fırın tepsisine ince bir tabaka şeklinde yayılıyor. (yağlı kağıt üzerine) 10 dk piştikten sonra sıcakken nemli bezle kaplanıp rulo yapılıyor. soğuduktan sonra şekerli kakaolu ılık suyla ıslatılıyor.
krema: bir yumurta sarısı, yarım kupa mısır nişastası, yarım kupa un, bir kupa şeker, bir paket vanilya, bir litreden biraz az süt, piştikten sonra 1 çorba kaşığı margarin, bir çorba kaşığı labne.
sos: bir paket bitter çikolata benmari usulü eritildikten sonra içerisine yarım çay bardağı süt, bir dolu çorba kaşığı mısır nişastası bir tatlı kaşığı şeker konulup pişiriliyor.

pandispanyanın içine kremayı sürüp bir kenarına muz diziyoruz, katlıyoruz, üzerine de krema sürüyoruz rulonun. en son çikolata sosunu gezdiriyoruz. o kadar güzel oluyor ki, uydurduğumuz bu tarifi unutmayalım diye blogumuza girip yazıyoruz. afiyet oldu.

Hiç yorum yok: