14 Aralık 2009 Pazartesi

geri geri

bir etkinlik vesiyle İstabul'a geldim. kedi gibi koynuna girdim şehrin. hır hır hırladım. bir hafta kalabilecekken, Yusuf'un an(a)kara daki mızırdanmaları sebebiyle iki gün kalabildim. Yağmur yağıyordu. herkes sokakataydı. otelin penceresinden sultanahmetle ayasofya görünüyordu. sabaha ezanını birbirlerine söylüyorlardı bu iki güzellik. bir sürü insan bir sürü şey yapıyordu. bir ara yeniden istanbullu oldum. doğallaştım. hava alanında ayakkabılarımı çıkarıp yere silkeledim. gece on iki de ilesamda kocamın arkadaşlarıyla nargile içip bir adamı pet şişe kapağıyla nasıl öldürüleceğini öğrendim. sıkış tıkış bir otobüste sara krizi geçiren bir adama yardım ettim. lalelide yürüdüm. yeni caminin avlusunda caminin minarelerine el sallayıp onunla konuşan bir kadınla sohbet ettim. Otel lobisinde gece bir de, birilerinin müşkülünü hallederken nihad hatipoğlu hocayı bulup kucağımda bebeğimle onunla sohbete koyuldum. sonra an(a)karaya döndüm. hava eksi iki dereceydi. her taraf kırağıydı. bir sürü aynı insan vardı. evime döndüm. taşınacağımın için bütün halılarımı sildim.( nasıl iyi geldi anlatamam) bir sürü yemek yaptım. yusufun ödevleriyle uğraştım. yusufun beslenmesi için sigara börekleri sardım. bir de modernleşmeyi düşündüm. modernleşme modernleşme... benim geri dönmem lazım.

3 yorum:

vedide yalınayak dedi ki...

^#?!%&#½} !!

gazoz kapağı dedi ki...

:) aynen öyle. Fatma hakkını helal et, seni arayamadım bile. zira ben bir hafta kalacağım sanmıştım. esrar çeker gibi oldu. parladı bitti. geriye baş ağrısı, neden ben ankaradayım vıdı vıdısı kaldı. gerçi pazartesi akşamı yapılacak en güzel şeyi yaptım. orada bol bol aklıma geldin ve dua ettim senin için. bu da buluşma olarak kabul edilir değil mi?

jora silverstone dedi ki...

fatma, seni kizdirmaktan ben Allah'a siginirim! :))
bu arada ayse ne tarafa tasiniyorsunuz? gene bahceli filan mi olacak, apartuman mi? hayirli olsun ve de kolay gelsin. bir daha da istanbula gidince ilk is fatma'yi ara. gece gece elin adamlariyla nargile icecegine! :)