20 Kasım 2009 Cuma

Öldürmek istediğim ev sahibi

onun boğazına beş altı küçük meyve bıçağı saplamak istiyorum. böylece bizimle konuşurken tıslayan sesi inlemeye dönüşür: " evimin ısınma tesisatına bir şey yok. ille bir şey olduğunu düşünüyorsanız tüm petekleri değiştirebilirsiniz, kombiyi de,ben masrafa karışmam ama. bu muhitte eski kiracılar 400 yeni ev tutanlar 500 veriyormuş beni ilgilendirmiyor, ben 750 istiyorum. size ev bana da kiracı çok. öyle dediğime bakmayın eğer evden ayrılmaya kalkarsanız bir buçuk milyarlık depozitonuzu vermem ve sene ortasında evden çıktığınız için sizden bir senelik kirayı da hukuk yoluyla alırım. vıdı vıdı vıdı.." parmaklarımı gözüne sokup çevirmek istiyorum. zaten kapğitalizmin ne olduğunu eski solculardan öğreneceksin.

7 yorum:

jora silverstone dedi ki...

benim de gercekten nefret ettigim en ufak bir sempati kirintisi bile hissedemedigim bir ev sahibem olmustu. o da eski-yeni eli masali bir solcuydu. tabi nefretimizin solculuguyla alakasi yok. ama tevafuk iste. insafsiz ve adalet duygusundan mahrum bir insandi. ondan kurtulduktan sonra Allah bize dunyanin en super ev sahibini nasip etti. insallah sizin icin de aynisi olur. simdi aklima alev alatli'nin "ben o eski solu cok ozluyorum, siz ozlemiyor musunuz?" dedigi geldi. ozlemek icin yeterli malzemem yok sahsen ama isterim etrafimda daha kaliteli solcular gormeyi. ev sahibi olsun olmasin.

vedide yalınayak dedi ki...

Allah kurtarsın bacım.

benim de bir ev sahibim vardı. pamuk gibi bir adam. sene ortasında gelip kirayı aşağı çekmişti. eve taşındığımızda üç küçük tencereden oluşan bir ev hediyesi getirmişti. gelin görün ki onun bir de karısı vardı. adamın evliya gibi olmasını borçlu olduğunu düşündüğüm o kadın her şeye rağmen hala daha unutamadığım o cümleleri sarfetmişti bana. hayır, görsem gülümseyip hatrını sorarım. fakat bu bizim alışverişimizin bitmeyişinden ileri gelir. uzun dünyalar boyunca bağlı kalacağız korkarım..

gazoz kapağı dedi ki...

aklıma birden tüm ev sahibelerim döküldü.( acayip iyiler, nötrler, gevezeler, uyuzlar..) ama bildiğim en tuhaf ev sahibi sanırım ayşe senin evlenmeden önceki ev sahibindi. hani size evi verdiği halde pazara gelince abdest almak için, lavaboya gitmek için, su içmek için yedek anahtarıyla evinize giren bir kadın vardı. oğlu oradan geçerken yine yedek anahtarla eve girmişti bir kere. siz de şaşırıp kalıyordunuz. sadece siz mi. biz de

gazoz kapağı dedi ki...

bu arada siz çocuklara grip aşısı yaptırıyor musunuz kuzum?

jora silverstone dedi ki...

evet o ev sahibemiz cok alemdi. gene de seviyorduk onu biz.
cocuklara grip asisi yaptirmiyoruz kendimiz de olmuyoruz. bu hafta bir grip atlattik ailece. insallah tabii asi yerine gecmistir. bol bol vitamin aliyoruz, temizlige dikkat ediyoruz, kalabalik yerlere zaten girmiyoruz pek. oyle..

vedide yalınayak dedi ki...

biz de yaptırmıyoruz. yaptırmayacağız inşallah. böyle.

gazoz kapağı dedi ki...

biz de yaptırmıyoruz. baki yaptırmıyacağımıza karar verdi. ben dün tv karşısında mantar temizlerken "yaptırmazsanız naneyi yersiniz" içerikli bir program seyredince endişeye düşmüştüm. şimdi çıktım. (akıllı adamları takip etmek lazım)böyle.