26 Nisan 2013 Cuma

geeks of the house

çocuklarımı iyi birer insan olarak yetiştirmeye çalışıyorum. hemen hemen her anne gibi. ama iyi bir insan olmakla doğrudan alakası olmayan bazı şeyleri de onlarda görmek istiyorum. bu tarafı tamamen keyfi alana giriyor.
bu yazıda, ihsandaki stars wars sevme cevherini nasıl açığa çıkarttığımı anlatacağım sizlere. öncelikle bu motivasyonumu, osmanın bilim kurgunun hiç bir türünden hazzetmemesi neticesinde içine düştüğüm yalnızlığa borçlu olduğumu belirtmek isterim.
bebekliğinden beri ihsan üzerinde bu amaca yönelik olarak çevirdiğim dolaplar sırasıyla ışıklı kalemi ışın kılıcı olarak tanıtmak, kapişonlu montumu giydirip may the force be with you şeklinde kendisine hitapta bulunmak, en rahat çoraplarını darth vader desenli seçerek onları tercih etmesine yardımcı olmak, bir takım star wars maketleri alıp en hayran olduğu insan olan avni dedesiyle birlikte yapmalarını sağlamak v.s.. şeklinde sıralanabilir.
fakat bu yaşına kadar içerik olarak pek uygun bulmadığım için filmleri seyrettirmedim. bir süre önce babasıyla kitapçıda gezerken star wars legolu kitap görüp yapışmış. osman geçenlerde alıp getirdi. legolarla oynarken artık filmi seyredebilir miyim lütfen anne please please diyerek kendisi ricada bulundurlar.
filmi açtım (the phantom menace; zira orijinal seriden başlarsak bağlantıyı kuramayabilirdi şu genç yaşında), her sahnede şimdi sıkıldım kapat diyecek diye diken üstünde bekliyorum. baktım ki pür dikkat izliyor. arada bir kapatayım sıkıldıysan filan diye yokladım. tık yok. biter bitmez ikincisini istedi. ama onu ya biraz sansürliycez ya da 3-5 sene daha beklememiz lazım.
velhasıl gün benim günümdür, artık iki kişiyiz!
peki ayşe hanım neden zehra değil de ihsan? diye soranlarınız olabilir. efendim, zehra bir şeyi sever ya da sevmez, ben onu kolay kolay yönlendiremem. çok şükür hali hazırda zevklerimizin kesişim kümesi oldukça geniş zaten. dolayısıyla onunla hususi olarak uğraşmadım. fakat filmi o da sıkılmadan seyretti. en çok da queen amidala'yı beğendi tabi ki. ama saçlarını komik komik yapmışlar.

3 yorum:

gazoz kapağı dedi ki...

kuzum uyguladığın stratejiyi takdir etmekle birlikte, asıl zevk sahibinin ihsan olduğunu düşünmekteyim. siz var olanın erkenden dışarı çıkmasını sağlamışsınız. zira benim validem de taktikler benzemese de beni uzun ve ince bir eğitimden geçirip sıkı bir ev hanımı olmam için uğraşmıştı. teorik olarak kendi kuşağımdan çok daha fazla malumat sahibi olmama rağmen ev işinden hayattımda zerre zevk almadım. bu sebeple seni ve ihsanı ayrı ayrı tebrik etmem ediyorum.
"sevgili ihsan bey bu özel not size, sizin hakkınızda duyduğum ilk alengirli laf plakanızın düşmüş olmasıyla ilgiliydi. ihsan bey plakanız düşmüş diye seslenilmişti size. şahsınıza çok yakıştığınız düşündüğüm bu benzetmeye şimdi alengirli bir şey daha eklenmiş. kutlarım. yaşasın kapşon aşkı.
ehh be susmadım gitti.

jora silverstone dedi ki...

Tabi ki asıl zevk sahibi ihsan, ben onun gözlerinde o ışıltıyı görmüş olmasaydım hiç uğraşmazdım :) zorla güzellik olsa ben bilirdim ve Osman çok (daha) güzel olurdu hahaha :p

gazoz kapağı dedi ki...

:))))) valla ortalık güzel adamdan geçilmezdi, sen ben biz siz onlar...