6 Nisan 2013 Cumartesi

bügün dersanedeki hoca, tostla ayranı aynı anda bitirebilen tek milletin Türkler olduğunu söyledi. bu bir matematiksel zekaymış. sonunda matematiğin neresinde iyi olduğumu anladım

5 yorum:

jora silverstone dedi ki...

:) merakımı celbetti: ne dershanesi bu?

jora silverstone dedi ki...

bu arada türkiyelilerin genel olarak cin fikirli, böyle fıkıf fıkır bir zekaya sahip insanlar olduğuna ben de katılıyorum. ama misal, amerikalılar belki o kadar zeki değildir ortalamada, fakat adamların kafası karışık değil, en eğitimsiz düşük zekalı adam bile doğru mantık yürütebilir kendi kapasitesince. yani yaptığı kadarını doğru yapar. bizde matematik profesörü bile bakarsın cümlenin başıyla sonunu toplayamaz. kafayı bi toplasak var ya... önde giderdik öyle diyeyim :)

gazoz kapağı dedi ki...

joracım kafası karaşık bir türk olarak 30 umdan sonra öğretmen olmaya karar verdim, 2001 yılında mezunken rahat rahat atanabileceğimiz durumdan şu anki durum hayli değişmiş, bu sebeple kpss denilen kursa gidiyorum. fakat meb açıklamasında tüm türkiyeden 200 kadar tarih öğretmeni atayacağını söyledi. bu durumda sene başından beri günde oortalama 4 saat ders çalışan ben yeni bir kafa karışıklığına dalmış durumdayım. acaba bunun ari ırkımdan ziyade kendi alıklığımla ilgisi olabilir mi?

jora silverstone dedi ki...

bu genetikle alakalı bir durum değil zaten, acizane kanaatimce. öncelikle eğitim sistemimiz (diyerek klişeye bağlayacağım ama olsun) sonra medya ve sokak temayüllleri. bi yerde kopmuş ip, bi daha düzelmez olmuş. o cânım zekalar heba oluyor azizem. hayatlarımız düzensiz, kafalar da ona uyuyor. bu arada kpss'de Allah muvaffak etsin. 30 yaşından sonra memur ataması olduğuna emin misin? ben 30a kadar diye biliyordum.

gazoz kapağı dedi ki...

yok yok 39 dan gün almaman lazım o kadarını biliyorum, ama çok yorgunum kırk gibi hissediyorum bu durumu bahane de edip beni alamyabilirler onları pek de haksız bulmam