17 Nisan 2013 Çarşamba

bir ingiliz bir alman.. bir laz.

dün gece bir alman, iki ingiliz ve iki avusturyalıyla aynı sofradaydım. ingilizlerden biri aslında macar'dı, biraz da romanyalıydı. pakistan'da doğmuş. ailesi de zaten şimdi yeni zelanda'da yaşıyormuş. ingilizliği bununla sınırlı olunca son derece şeker bir richard haline gelmiş bir amcamız. osman ona küçük kafalı richard diyor. gerçekten cüssesine göre ufak bir kafası var. ama hayatını kitap yapsa bestseller olur ilk de ben alıp okurum öyle de güzel bir adam.
alman biraz türktü biraz da mısırlıydı, arapça biliyordu. genellikle arap ülkelerinde yaşamış enteresan bir tip. süper bir tarih ve siyaset bilgisi. böyle bir arabic lawrance havası var. zaten tip de benziyor. gizli servisle filan da alakası var galiba. merkel'in danışmanıymış. sonlara doğru iyice kafayı bulup dili çözüldü ama malesef aksanı da kaydı. en heyecanlı yerinde almanca filmin dublajının kesilmesi gibi bişey.
ev sahibi olan avusturyalılardan bir tanesi çek'ti. manilaya gelmemiz şerefine kadeh kaldırdılar, limonata kadehimle karşılık verdim. o andaki kendime yabancılık hissini, ne oluya lan duygusunu tarif edemiycem.
yemek 9da bitti 12ye kadar ev sahibemiz yohanna'nın tatlıyı "pişirip" sofraya getirmesini bekledik. kadın her mutfağa gittiğinde tatlı gelecek diye beklerken yeni bir şarap şişesiyle geliyordu. bu arada yohanna'nın kocası bernt beyle avusturya'da yaşayan türklerin durumu ve milliyetçilik gibi mevzulara girdik. dedim ki biz onları türkiye'de bile pek hoş karşılamıyoruz sizin milliyetçiler de kendince haksız sayılmaz berntciğim. ama tabi olan olmuş, adamları kovmak çare değil, entegre etmeye bakacaksınız artık. bizde de oluyor bunlar. o kadar şeyapma yani dedim.
çay yok sigara yok o masada o tatlıyı ne bekledik arkadaş. ne bekledik...gele gele kakaolu sıcak kek geldi. yedik de kalktık çok şükür. eve geldik saat bir. çocuklar uyumuş.

6 yorum:

Ferda dedi ki...

çocuklara kim baktı ?

jora silverstone dedi ki...

Yardımcımız ilgilendi sağolsun. Zaten 7:30ta yatıyorlar, biz çıktıktan bir saat sonra uyumuşlar.

vedide yalınayak dedi ki...

O kendine yabancılaşma durumu, çaysız sigarasız 3 saat masada bekleme vakası efendime söyliyim, seni özlemiş olmam falan var ama "o kadar da şeyapma yani" yazı çoğüzel olmuş. Sanat acıyla mı besleniyor ne oluyor? Hadi gel artık.

gazoz kapağı dedi ki...

çok güldüm:) ayşe çok kıyakmış ya, bence keşke ben de orada olsaydım, bir de alt yazı lazım gerçi, kim anlayacak ortaya sos gibi milleti, ayşe nolur yaz bunu ( üşenme kız, üşenme bu malzemeyi nerden bulacan bi daha) best seller olur onu da önce ben okurum. oradaki anılarını yaz. lütfennnnnnn

gazoz kapağı dedi ki...

kitabının adı da "bir hariciyecinin laz eşi neler görmedi ki yaban illerde" olabilir,:) çok güldüm bir daha okuyacağım

jora silverstone dedi ki...

teşekkür ederim. burada anlatacak bir şeyler oldukça yazarım böyle inşallah. ama genellikle monoton geçiyor.