3 Ocak 2010 Pazar

ortak bir kitap okusak diyorum. hemen hemen aynı zamanda. süreyi uzun tutsak diyorum. biraz yavaş okuyorum.

hadi ya hu.

13 yorum:

jora silverstone dedi ki...

aklında bir isim var mı? ben kurt vannegut'a pek ısınamayıp kitabını bir kenara attıktan sonra jane austen okumaya basladım biraz mecburiyetten. fazla kitabımız yok da :) pride and prejudice (gurur ve önyargı galiba) ona da bayılmış değilim. bana yeni kitap seçin. ama burada bulabileceğim bir kitap olsun.
sonra ne yapıcaz, kitap üzerinde tartışıcaz mı? ehehe :)

vedide yalınayak dedi ki...

kitap seçimi konusunda siz varken bana söz düşmez sayın ayşeler. daha önceden okuduğumuz bir kitabı yeniden okuyabiliriz yahut hiçbirimizin okumadığı bir kitabı ilk defa. orda bulamayacağın bi kitap olursa alır göndeririz artık :)

sonra ne mi yapıcaz? tartışmaya bahane arıyorsak kitap üzerine tartışabiliriz :) ya da sonra aynı zamanda el bezi öreriz belki :) değişik fikirlerim var bizim hakkımızda.

gazoz kapağı dedi ki...

şu an ibsen'in iş bankasından çıkan iki oyun'u okuyorum (Brand- peer gynt) oyun okumayı severseniz tavsiye ederim. şu an brand bitmiş durumda ve "gavur olmak zor iş" in açıklaması gibi. merhameti olmayan bir tanrıya sahip olan hristiyan dünyası resimleniyor. "eğer tanrı merhametle muamele etmeyi isteseydi oğluna çarmıhta ceza çektirir miydi? merhamet afefetmek, uyuşukluğu bahaneyi fedakarlıktan kaçınmayı vs. sağlar, ya hep ya hiçtir" düşüncesinin bir adamı bıçaklaması oyun. daha peer'in akıbetini bilmiyorum. isterseniz okuruz tartışırız. sonra da el bezi öreriz.

vedide yalınayak dedi ki...

ı ı. ben beğenmedim onu. başka bulun. hem hepimiz beraber başlayalım okumaya. öyle bişey olsun.

jora silverstone dedi ki...

bende hali hazirda okunmayi bekleyen bir palahniuk (invisible monsters-gorunmez canavarlar) bir de kurt vannegut (cat`s cradle-kedi besigi) var. begenirseniz onlardan birisi olabilir hm?
turkce cevirileri mevcut olup kitapyurdundan filan konularina bakabilrsiniz.
beraber film de izleyebiliriz.

vedide yalınayak dedi ki...

ben jora'nın tekliflerine sıcak bakıyorum. bunlardan birini gazoz seçsin, okuyalım öğrenelim. sonra film de seyrederiz. ya da hem de.

gazoz kapağı dedi ki...

ya tarih okusak, bu kitap isimleri benim diskoya gitmem gibi bir şeyleri andırıyor ( görün ne tumtutaklı bir hatunum)

gazoz kapağı dedi ki...

isimden yola çıkmamak lazımmış, kitaplara netten baktım. bence ikisi de olur. sırayla ikisini de okuyabiliriz. kedi beşiği olsun mu ilk

vedide yalınayak dedi ki...

bence olur, kedi beşiği olsun ilk. kitabı edinmek için yaklaşık bir hafta süre koyuyorum ortaya. çünkü 1. gün işimiz olup evden çıkamayabiliriz, 2. gün acelemiz olup kitapçıya gidemeyebiliriz, 3. gün aylak olup eve dönemeyebiliriz, 4. kitap almamız gerektiğini unutabiliriz, 5. gün kitabı hatırlamış ama zamanı kaçırmış olabiliriz, 6. gün kıtabı bulamayabiliriz ve 7. gün ancak alabiliriz belki de. olabilir böyle. dünya hali sonuçta.

ilk önce kedi beşiğini okuyalım, sonra görünmez canavarları okuruz. ondan sonra da bi ara diskoya gidip orda el bezi öreriz.

jora silverstone dedi ki...

bir hafta sonra kitabi okuma surecine de baslayacak miyiz? elimdeki kitabi elimden geldigince hizli okuyup bitirmeye calisayim da bari sinifin gerisinde kalmayayayim :)
örtmenim, sir!

vedide yalınayak dedi ki...

ben hala kitabı almadım, gazoz sen aldın mı?

jora silverstone dedi ki...

o zaman elimdekini bitirdikten sonra baska bir kitaba basladigim icin vicdan azabi cekmeme gerek yok demektir :)
haftaya baslayalim mi?

vedide yalınayak dedi ki...

bence yok. ben de başka bi kitap okumaya başladım. hatta üç. bi ara başlarız artık :)